pátek 24. července 2009

Jaký byl tábor Hello prázdniny 2009?


Jako každým rokem jsme se dopoledne věnovali angličtině a odpoledne hrám, výletům a soutěžím.

A co tedy bylo letos jiné či nové?

Byli jsme ubytovaní na horské chatě Pultarce, kde bylo nádherné a prostředí a okolí účastníkům loňského tábora se tady prý líbilo ještě víc), ale chata byla trochu výše – až v 1000 m.n.m. v chráněné zóně Krkonošského národního parku, takže jsme k ní museli vyšlápnout po svých, a ne se nechat dovézt autem až ke dveřím. Ale jídlo bylo opět výtečné, včetně tradičních kynutých borůvkových knedlíků a svíčkové.

Poprvé s námi byli kromě třech českých učitelek (Jitky, Hanky a Jitky) také tři zahraniční lektorky - Joanne, Flora a Isaline. A musím přiznat, že mám radost, jak jste se s nimi rychle skamarádili a pěkně rozvinuli své konverzační schopnosti v angličtině :)

Kromě výletu na Sněžku – počasí nám letos přálo na jedničku s hvězdičkou, jsme letos byli i na Černé hoře, šli jsme přes Černohorská rašeliniště (stará už 6000 let), zblízka si mohli prohlédnout a skoro i sáhnout, jak taková bažina vypadá a vzniká a z rozhledny jsme mávali do Orlických hor a Rychnovska.

Tento rok jsme prožili dokonce dvě noční celotáborové hry. Ta první byla v chatě, kde jsem potmě hledali schovanou Joanne, Floru a Lindu, ta druhá byla tradiční stezka odvahy, která vedla loukou i lesem až ke křížku (boží muka), kde bylo třeba zpečetit svoji odvahu podpisem v knize odvážných. Myslím, že už všichni víme, co je to zdolat odvahu v černočerné tmě (nesvítila v okolí žádná lampa ani měsíček) o půlnoci a sám :) Nutno podotknout, že v boji se strachem nakonec zvítězili všichni!

Na závěr pobytu jsme si připravili a užili tradiční diskotéku. Opět jste dokázali, že se umíte bavit mladší i starší společně a hlavně suprově. Domů jste odjížděli letos o trochu víc utahaní než vloni, ale opět s úsměvem na rtech...

Díky vám všem, že jste byli prima parta!
Díky Floře, Isaline, Joanne, Jitce i Hance za výborně odvedenou práci při učení i při budování fantastického týmu!

Ahoj za rok!

Vaše Jitka


PS: více fotek z tábora najdete také na oficiální stránkách oka a na blogu dobrovolnic.

1 komentář: